Conecta't en els Cursos de Lo Rat Penat Vore en el navegador 

✨ Un nou proyecte que escomença

Bolletí dels Cursos de Lo Rat Penat - Número 1

Els estudiants del nivell de Professorat de Llengua Valenciana de Lo Rat Penat tenen, com a condició necessària per a l’obtenció del títul, no a soles la superació del corresponent examen, sino també la realisació d’un treball de curs relacionat en la matèria llingüística.

Enguany el plantejament ha segut colectiu: la confecció d’una ‘newsletter’, un bolletí en format electrònic, que tots els estudiants del curs de professorat han hagut de dotar de contenguts.

Baix la direcció tècnica de Josep Borràs i la coordinació d’Ampar Orellano, professora responsable del curs, els nostres alumnes han deprés a treballar en equip, a aproximar-se al funcionament d’un bolletí d’estes característiques, i a posar en pràctica els coneiximents idiomàtics adquirits a lo llarc dels seus anys d’estudi en Lo Rat Penat.

Ademés, a l’inicial colaboració dels alumnes de professorat s’ha afegit l’ajuda inestimable i voluntària dels estudiants del curs de revalencianisació, de tal manera que en este primer número contem en la colaboració de Toni Soriano, en la revisió ortogràfica, Edu Vanacloig, en el disseny gràfic, i de Fernando Sastre, Rafael Gil, Maria Ángeles Viñas, Lucas Grao, María José Julio, Chemi Martínez, Paco Navarro, Amparo Soriano i Antonio Moreno, en temàtiques ben variades: història, medicina, cultura, urbanisme, deports, moda, cine...

Havem dit primer número i havem dit be, perque voldríem que esta experiència siga un primer pas per a la confecció d’un bolletí periòdic permanent que, pel moment circumscrit a la Secció de Cursos, en un futur podria convertir-se en l’embrió d’un mig de comunicació de tota la societat ratpenatista en conjunt.

Lo Rat Penat en general, i la Secció de Cursos de Llengua en particular, han tengut una gran tradició en l’elaboració de bolletins i revistes. En millors i pijors époques, en més o manco pretensions, reprenim eixa seguida i obrim de nou una porta a la comunicació; pel moment, en tota la comunitat d’estudiants de llengua valenciana de Lo Rat Penat. Una comunitat que no a soles està composta pels actuals alumnes, sino per tots aquells que han estudiat en nosatros; i és que mantindre el contacte en tots ells, propiciar que continuen lligats a Lo Rat Penat, que seguixquen parlant i escrivint la llengua valenciana, que continuen produint cultura pròpia, és u dels nostres objectius fonamentals.

Esperem que gogeu en la seua llectura.


Òscar Rueda Pitarque

Director dels Curs de Llengua i Cultura Valencianes de Lo Rat Penat

🗓️ Activitats culturals de Lo Rat Penat - 1er semestre de 2024

Per Mª José Julio Llopis

Resumim les activitats del semestre que acaba, promogudes per Lo Rat Penat o que han contat en la participació de l'entitat.

📰 Artículs

Homenage a Anfós Ramon en Lo Rat Penat

Homenage de Lo Rat Penat a Anfós Ramon

Per Mª José Julio Llopis

Com que la vida i la trayectòria d’Anfós Ramón varen estar fortament lligades a Lo Rat Penat, no podia faltar est homenage a tan insigne i prolífic poeta valencià.

Calabuch, des del far de Peníscola

Per António Moreno Martínez

En Calabuch, Peníscola resulta perfecta: pel seu aspecte de barco fortificat adinsant-se en la mar; pels seus carrers blancs i estrets habitats per inoblidables personages que reflectixen tota una época passada, i per unes vistes que nos acompanyaran, sempre, en la nostra passejada fins al far.

Passejant pel barri del Carme

Passejant Valéncia: El barri del Carme

Per Amparo Soriano Doménech

Esta primera volta panoràmica pel Cap i Casal serà pel barri del Carme, dins de la Ciutat Vella. Acompanyeu-nos en este viage urbà i gojareu, sense dubte, d'una deliciosa experiència emocional.

La moda valenciana en la cresta de l'ona

La moda valenciana en la cresta de l'ona

Per Francisco Navarro Casas

La nostra moda està en les passareles de l’alta costura mundial, i goja d’una bona salut per al futur gràcies a les acadèmies de formació, que anualment organisen la Passarela dels Jóvens Dissenyadors.

Valéncia, ciutat i bicicletes

Valéncia, ciutat i bicicletes

Per Lucas Grao i Silvestre

El 17 de maig s'inaugurà la tercera edició de Ciclosferia, la Fira del Ciclisme Urbà. I no és casualitat que la fita siga en esta ciutat, que encapçala els rànquings de millors ciutats per a viure.

Coneiximent de la Germania per a recuperar l'orgull valencià

El coneiximent de la Germania per a la recuperació de l'orgull valencià

Per Fernando Sastre Olamendi

La situació actual de la societat valenciana és sumament precària. Per a revertir-la, cal que els valencians tingam orgull de ser-ho, i, per a això, cal conéixer la nostra història. En ella destaca la Germania.

La degradació d'un Regne

La degradació d'un Regne

Per Edu Vanacloig

En 2018, per una remodelació gràfica, els nostres polítics nos llevaren el major ranc que es pot ostentar: “Regne”. Ara, gràficament, som “Vescomtat de Valéncia”, per baix del Comtat de Barcelona.

Recomanacions dietètiques sobre el refluix gastroesofàgic

Recomanacions dietètiques sobre el refluix gastroesofàgic

Per El mege del fege

El refluix gastroesofàgic és una de les patologies més freqüents de la medicina en general. En el present artícul donem algunes recomanacions que poden millorar els síntomes.

Reanimació cardiopulmonar bàsica

Reanimació cardiopulmonar bàsica

Per Mª Ángeles Viñas Gimeno

Identificar una persona susceptible de rebre un massage cardíac és fonamental, ya que si s’inicien les maniobres resucitadores pronte, la supervivència del pacient aumenta considerablement.

Cent anys de la Volta a Peu de Valéncia

Cent anys de la Volta a Peu de Valéncia

Per Chemi Martínez i Villalba

La Volta a Peu de Valéncia celebrà, el passat 19 de maig, els 100 anys del seu naiximent. L’organisació de la prova vol que el tercer dumenge de maig es convertixca en una autèntica festa del Running.

I fins ací l'edició de hui. 📧 ¡Nos veem en el teu correu!

Lo Rat Penat

C/ Trinquet de Cavallers, 9, Valéncia

Estàs rebent este bolletí perque t'has subscrit en algun moment, pero pots donar-te de baixa si no vols seguir rebent-lo.

Vullc donar-me de baixa

Sent by MailerLite